Project Loggers

Op de website van HRsolar heeft Gert-jan Loggers een aanvraag geplaatst voor een zonneboiler. Via deze weg is hij bij ZONaanbidder terecht gekomen. De aanvraag luidde; gelieve een zonneboiler te offreren met een oost/ west opstelling. Dat betekend 1 collector op beide zijden van de woning, dit om zo veel als mogelijk zonne-energie op te kunnen slaan. Dat is natuurlijk een hele mooie gedachte. Omdat de aanvraag om een ‘Ella’ 120 litervat luidde welke alleen voor tapwater wordt ingezet, heb ik geadviseerd om het anders te doen. De extra investering in de vorm van een 3-weg klep om de energiestromen te sturen ten behoeve van een oost/ west opstelling, weegt niet op tegen de extra baten van dit systeem. Bij grotere systemen zou deze investering wel gerechtvaardigd zijn.

Eenmaal op bezoek kwam naar voren dat Gert-jan graag ook zonnepanelen wilde laten installeren. Het leek hem goed om 2 vliegen in 1 klap te slaan. We zijn er mee aan de slag gegaan, qua zonnepanelen hebben we het gehad over 2 typen een 60 cels variant en een 72 cels variant. De gedachte hierachter was om een zo mooi en efficiënt mogelijk indeling van het dak te maken. Als klant zijnde wil je immers dat naast de goede opbrengsten ook een mooi dak overhoud na installatie. Er werd gekozen voor de 60 cels variant en wel de LG NeON2. In combinatie met de M250 micro-omvormers van Enphase gaat dit voor prachtige opbrengsten zorgen. Dat gekoppeld aan een uiterst hoge betrouwbaarheid heeft Gert-jan doen overtuigen om deze keuze te maken.

AC Battery ready

Er is ook aan de toekomst gedacht. Enphase heeft namelijk met de AC Battery een prachtig product in de schappen liggen. De AC battery is de oplossing van Enphase om zonne-energie op te kunnen slaan. Daarvoor heeft Gert-jan gekozen voor de Envoy-s metered versie als communicatie module. Alleen deze Envoy is in staat om de AC Battery aan te sturen.