Instaleren Q-booster en ketel

Rated 3 out of 5

Mike plaats uitstekend de technische, maar met het inregelen heeft hij meer moeite. Zijn nazorg bij problemen en uitvoeren van controles is ronduit belabberd.

Jan

iemand die langs komt en persoonlijk uitlegt wat er gaat gebeuren

Rated 5 out of 5

Meerdere offertes aangevraagd en gekregen. Gewoon op afstand ( via Google maps ?)werd verteld wat mogelijk was. Ik ging er eigenlijk vanuit dat dit standaard was, totdat Mike van de Zonaanbidder gelijk reageerde en langs kwam en de mogelijkheden en onmogelijkheden besprak. Gevolg was dat ik voor hetzelfde geld meer panelen op het dak zou krijgen waardoor er een hoger rendement zou zijn en ik bijna quitte zou spelen, dus voldoende opbrengst om het elektraverbruik op te vangen. Dat klopte dus niet helemaal, moest namelijk ongeveer 5 euro bij betalen en dat op een verbruik van ruim 5000 kWh. O ja ik heb 15 panelen en op elk paneel een aparte omvormer en daardoor nooit gezeur met schaduw of uitval van een paneel oid. Mike zal niet de enige zijn die langs komt maar bij mij wel de eerste en hij had een goed verhaal wat achteraf allemaal klopt. Ik ben zeer tevreden en ik denk dat ik binnen 6 / 7 jaar de investering eruit heb.

Gerard Bos

Stil genieten van de zon

Rated 5 out of 5

Al ruim 10 jaar hebben wij in deze tijd van het jaar via onze Hrsolar zonneboiler warm water van de zon.
Tot vorige maand, pomp stuk. Flink balen maar de pomp werd snel en vakkundig vervangen door Mike van Zonaanbidder.eu
Heel blij mee, het is alleen even wennen. Deze pomp is zo stil (met wat we gewend waren) dat ik al diverse keren ben gaan kijken of de boiler wel werkt.
En die werkt, met water van ruim 85 graden in het voorraadvat douchen wij vanavond alle vier lekker warm zonder gasverbruik.
Ik kan het iedereen aanraden en deze collector ligt ook nog eens mooi verzonken tussen de dakpannen, inclusief de dienstverlening van Mike.

Fam Smeeing

Vakman met veel passie voor zijn werk

Rated 5 out of 5

Na bezoek van Mike was ik snel om: Erg professioneel advies, goed meedenken met onze wensen en hij kon duidelijk mogelijkheden en onmogelijkheden aangeven. Afspraken werden punctueel nagekomen en bij tegenslag (het vroor een paar dagen) gaf hij dat ruim van te voren aan dat de planning iets uitliep. We hebben een zonneboiler en een HR CV laten aanleggen. Prijs was scherp (check gedaan bij meerdere leveranciers) en er was ook een goede nazorg. Ik zou ZonAanbidder bij iedereen aanbevelen

Joram van den Berg, Amstelveen

Mike heeft ons met zijn enthousiasme over de streep getrokken.

Rated 5 out of 5

Wij waren al een tijdje aan het kijken naar de mogelijkheid van zonnepanelen voor op ons dak. Mike heeft ons met zijn enthousiasme over de streep getrokken. Hij heeft ons goed geholpen met duidelijke offertes en vergelijkingen van de verschillende mogelijkheden.
Eenmaal uitgekozen waren de zonnepanelen snel en vakkundig geplaatst en aangesloten op onze eigen elektriciteitsvoorziening.
Ook na de plaatsing zorgt Mike voor een goede service. hij houdt in gaten of het rendement van de panelen voldoet aan de verwachtingen. Erg prettig om te werken met een enthousiaste lokale ondernemer die echt betrokken is en goed werk levert. Een aanrader dus voor iedereen die zonnepanelen wil hebben.

Rogier van den Braak

Plaats een beoordeling

Meer weten?

Tijdens een vrijblijvend bezoek door ons aan huis vertellen we u graag wat de zonneboiler voor u kan betekenen, vraag hier een bezoek aan huis aan.

De samenwerking was uitstekend.

Rated 5 out of 5

Wij waren al langere tijd aan het kijken of we iets met zonne-energie konden doen. In eerste instantie hebben we gekeken naar zonnepanelen. Maar ons dak was door een aantal dakramen niet zo geschikt voor een behoorlijke hoeveelheid panelen. Daarom zijn we gaan kijken naar een zonneboiler. Na een marktonderzoek en techniek studie kwamen we uit bij HR Solar. Die keuze werd o.a. bepaald door het complete leveringsprogramma en de liggende boilers in het portfolio. Wij wilden graag het boilervat onder het schuine dak kunnen plaatsen.
Via de dealerlijst en een facebook link kwamen wij bij Mike zijn bedrijf Zonaanbidder terecht. Na een offerte gesprek hadden wij meteen een goed gevoel. Mike is een enthousiaste vent die ook veel verstand van zaken heeft.
Ik wilde graag mee helpen bij de uitvoering. Dat was voor Mike geen probleem. Er waren tijdens de uitvoering wel wat onvoorziene zaken, maar dat werd door Mike goed opgelost. De samenwerking was uitstekend. Mike heeft ondanks zijn jonge leeftijd veel kennis en ervaring in de installatietechniek.
Wij zijn ook erg tevreden met het behaalde resultaat. Nu alleen nog flink zon! We zijn heel benieuwd of we het beoogde rendement ook gaan halen.

Arend Hollebeek

Wij zijn enorm tevreden met het resultaat en kunnen Mike van harte aanbevelen.

Rated 5 out of 5

Wij waren toe aan een nieuwe CV ketel en wilden gebruik maken van zonne-energie om direct ons huis te verwarmen en om ‘gratis’ te douchen. Zonnecollectoren die een boiler opstoken dus.
Beneden hebben wij vloerverwarming en boven hangen radiatoren. Een ander installatiebedrijf meende dat een zonneboiler daarom niet kon, maar Mike zag wel mogelijkheden. Ook onze wens een evo home systeem te installeren zodat we elke kamer afzonderlijk kunnen ‘programmeren’ was voor Mike een leuke uitdaging. Hij staat open voor suggesties en vindt het een sport om samen oplossingen te bedenken.
Soms zat het tegen maar Mike bleef stug doorwerken terwijl zijn vriendin thuis met het eten op hem wachtte (sorry!).
Wij zijn enorm tevreden met het resultaat en kunnen Mike van harte aanbevelen.

Trudy Admiraal en Frits Adriaanse, Amsterdam

De beslissing was snel genomen en ook de uitvoering verliep vlotjes.

Rated 5 out of 5

Na goede ervaringen te hebben opgedaan met PV-zonnepanelen, nam ik de beslissing om ook zonnecollectoren te plaatsen. Via internet kwam ik bij het bedrijf Zonaanbidder van Mike Houtman, die mij kundig en tijdig adviseerde ten aanzien van de keuzes.
De beslissing was snel genomen en ook de uitvoering verliep vlotjes. Binnen een paar dagen had ik de panelen reeds ontvangen en kon Mike beginnen met de montage. Deze verliep vlekkeloos en voorspoedig, binnen een paar dagen waren de panelen, bijbehorende boiler en het daar om heen te installeren pijpwerk geplaatst.
Tijdens de montage wist Mike alle problemen vakkundig op te lossen en nu hoop ik op een zonnige zomer met een goede kwaliteit installatie. Al met al een voorspoedige, kwalitatief goede en prettige samenwerking met Mike.

Jos van Beurden

Ons systeem loopt als een zonnetje!

Rated 5 out of 5

De kennismaking met Mike Houtman is uitermate prettig, hij luistert naar je vragen en neemt de tijd om het te installeren systeem uit te leggen. Het bijzondere is dat Mike geen verkooppraatje komt houden. Wat je ziet, krijg je, want Mike komt enkele weken later alles zelf installeren. Mike houdt van zijn vak, de trots spat er vanaf. Kortom: Mike is een betrokken ambachtsman, werkt zorgvuldig en levert een goed functionerende zonneboiler af. Ons systeem loopt als een zonnetje! Het is magisch om op een display te zien hoe op een koude, maar zonnige maartochtend in enkele uren 200 liter koud kraanwater verhit wordt tot ruim 50 graden!

Kees Keuken

Plaats een beoordeling

Meer weten?

Tijdens een vrijblijvend bezoek door ons aan huis vertellen we u graag wat de zonneboiler voor u kan betekenen, vraag hier een bezoek aan huis aan.

Ik bespaar zo’n 1000 euro per jaar op mijn energierekening en verdien de totale investering in 7 tot 8 jaar terug.

Rated 5 out of 5

Ik ben met Mike in contact gekomen aan het einde van de levensduur van mijn CV-ketel. ik ging op zoek ging naar een manier om mijn huis zoveel mogelijk zelfvoorzienend te maken.
Ik was al redelijk lang bezig om verschillende mogelijkheden uit te zoeken maar niets leek in mijn woonsituatie goed te passen. Mijn huis is gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming en van radiatoren, wat lage temperatuurverwarming met een warmtepomp volgens veel leveranciers niet rendabel maakt. Mijn zadeldak is Oost-West georiënteerd en leek dus ook niet ideaal voor zonnepanelen of zonnecollectoren. Ik wist dat ik een zonneboiler wilde voor het tapwater en ondersteuning van de verwarming. Samen met een Techneco ELGA warmtepomp om het huis grotendeels te verwarmen. Het liefst had ik een pellet kachel laten installeren voor de echt koude dagen. Deze ter ondersteuning van de warmtepomp maar dat is in mijn rijtjeshuis zonder rookkanaal niet een makkelijk te realiseren optie. Dus moest de CV-ketel toch vervangen worden. Daarnaast wilde ik zonnepanelen ter compensatie van het extra stroomverbruik door de warmtepomp.
DE OPLOSSING
Ik kwam er met verschillende potentiele leveranciers niet uit totdat Mike via HR Solar contact met me opnam. Heel snel hadden we een afspraak. In het gesprek viel op dat Mike prettig meedenkt met wat je als klant wil. Omdat hij de enige was die het totaalpakket kon leveren en tegen een concurrerende prijs waren we snel rond. Eerst is de zonneboiler van HR Solar geïnstalleerd in combinatie met de vervanging van de CV-ketel. In de zomer verwarm ik hier bijna al mijn tapwater mee en in de winter levert deze een bijdrage aan de verwarming. Mike heeft een SuMoSy monitoringsunit gemonteerd zodat ik de prestaties kan uitlezen. Daarna is de warmtepomp geïnstalleerd en deze verwarmt bijna volledig mijn huis. Alleen op zeer koude dagen springt de CV-ketel bij. Als laatste zijn de zonnepanelen gemonteerd en via een extra groep die Mike moest aanleggen aangesloten op het elektriciteitsnet.
Het resultaat
Ik wilde zo zelfvoorzienend mogelijk zijn en dat is redelijk gelukt. Van 1200 M3 ben ik naar 250 M3 gegaan en van 3500 kW/h stroom naar 2000 kW/h, ondanks het meerverbruik door de warmtepomp. Ik bespaar zo’n 1000 euro per jaar op mijn energierekening en verdien de totale investering in 7 tot 8 jaar terug. Als ik meer dak had gehad zou ik meer panelen laten plaatsen en had de CV-ketel eruit gekund om plaats te maken voor elektrisch verwarmen van het CV- en tapwater. Maar met de huidige situatie ben ik ook zeer tevreden ook omdat het allemaal keurig netje is geïnstalleerd, totaal geen extra ruimte in beslag neemt of extra aandacht vraagt. Wel bekijk ik wekelijks de prestaties van het systeem omdat het zo leuk is om te zien wat je bespaart.
Lees meer

De Voogd

Plaats een beoordeling

Meer weten?

Tijdens een vrijblijvend bezoek door ons aan huis vertellen we u graag wat de zonneboiler voor u kan betekenen, vraag hier een bezoek aan huis aan.