Zonwarmte

Als dealer van HRsolar zonneboilers kennen wij alle details die het zo belangrijk maken om een goedwerkende zonneboiler af te leveren. Een zonneboiler bespaart u gas omdat er minder water hoeft te worden verwarmd door een CV-ketel of een ander tapwater toestel.

Een zonneboiler werkt comfort verhogend. Er is direct warm water beschikbaar vanuit de opgewarmde zonneboiler. Denk aan een stortdouche of snel gevuld bad, zonder daarvoor de enorme CV ketel voor aan te schaffen. Een zonneboiler werkt het best indien uw huidige CV ketel  of nieuwe CV-ketel een doorstroomtoestel is.

HRsolar is Nederlands producent van de meest krachtige vlakkeplaat-collector op de markt. Deze zullen we ten alle tijden aandragen. We kunnen ook eventueel een vacuümbuis-collector leveren indien esthetiek niet zo belangrijk is en uw dak pal op het oosten of westen staat. De buizen kunnen namelijk naar het zuiden worden gericht om zo toch een zuid georiënteerd systeem te benaderen qua vermogen.

Tijdens een vrijblijvend bezoek door ons aan huis vertellen we u graag wat de zonneboiler voor u kan betekenen, vraag hier een bezoek aan huis aan.

Van Alkmaar tot Enkhuizen, van Schagen tot Hoorn. Geheel westfriesland kan rekenen op de services van ZONaanbidder als installateur van zonnepanelen.

Aanbod

Wij hebben verschillende ZONwarmte oplossingen die u kunnen voorzien in een groot deel van uw warmte behoefte. Eventueel aangevuld met elektrische naverwarmers en ZONstroom kan resulteren in een nul op de meter installatie.

ZONwarmte systemen

  • Standaard zonneboiler, een simpele toevoeging aan uw warm water voorziening. Verwarmt uw (douche/ bad/ afwas) water voordat het door een naverwarmer heen stroomt. Haalbaar met een klein budget
  • Hot-top zonneboiler, comfort verzekerd door een groot hoeveelheid aan direct beschikbaar warm water. Bent u liefhebber van een warm bad? Dit is een goede keuze.
  • Zonnecombi V1, wilt u naast tapwater ook uw huis verwarmen en is vloerverwarming de hoofdverwarming,  de V1 is een effectief doch simpel systeem.
  • Zonnecombi V2, technisch een stap verder dan de V1. Verwarmd naast tapwater ook uw huis dat met standaard radiatoren word verwarmd. De benodigde hogere temperaturen worden met dit systeem gerealiseerd.
Componenten
  • Verwarmings elementen, om uw voorraadvat eventueel met behulp van ZONstroom extra te verwarmen.
  • SuMoSy, voorzie uw zonneboiler systeem van een sensor die bijhoud hoeveel energie het opgewekt. Eventueel aangevuld met een datalogger is het fantastisch om te zien hoe het systeem presteert!
  • Sunwash, vult uw wasmachine met warm water zodat de machine het niet electrisch hoeft te verwarmen, een slim idee!
Werking

De zonneboilers systemen van HRsolar zijn technisch hoogstaand vormgegeven waardoor ze als hoogst worden gewaardeerd op rendement in verschillende tests. Het brein van elk systeem is de regelunit, hier worden alle parameters bijgehouden. Aan de hand van het gebruik van warm water of warmte-afname door uw CV installatie en collector temperatuur zal hij het systeem zo laten werken dat het met zo min mogelijk inspanning, het maximale aan bruikbare warmte zal opwekken. De systemen zijn op te delen in 4 toepassingsvormen: De standaard zonneboiler, de hot-top, de zonnecombi V1 en de zonnecombi SMART V2.

Een collector dat word opgewarmd door de zon geeft zijn warmte af aan het warmte transport middel, water met een antivriescomponent. De collector wordt door middel van leidingen gekoppeld aan een voorraadvat met 1 warmtewisselaar, het collectorcircuit. Dit circuit geeft zijn warmte af aan het op te warmen tapwater. Aan de hand van de temperatuurverschillen tussen de collector en het voorraadvat word er een pomp trapsgewijs aangestuurd om de maximale hoeveelheid warmte te benutten. Mocht de temperatuur niet toereikend zijn opgelopen stroomt het tapwater uit het vat, eerst door een geiser of combiketel om de minimale 60 graden te behalen alvorens dit uit de kraan komt.

Dit systeem is ideaal voor een 1-2 persoons huishouden waar niet veel warm water word gebruikt.

De werking van de collector is ongewijzigd, de wijze van aansluiten op het voorraadvat is anders. Dit geld ook voor de na verwarmer bijvoorbeeld een CV ketel of warmtepomp. Het voorraadvat is nu voorzien van 2 warmtewisselaars. 1 halverwege het vat en 1 bovenaan. De onderste wisselaar is bestemd voor het collectorcircuit, de bovenste wisselaar voor de na verwarmer. Het voorraadvat wordt constant op de minimale 60 graden behouden. Wanneer het collectorcircuit voldoende warmte levert hoeft de na verwarmer niets te doen en kan het tapwater direct uit het vat worden gebruikt. Als dit niet het geval is, zorgt de na verwarmer alsnog voor de benodigde 60 graden in het vat.
Het basisprincipe van warmte is dat het omhoog wil. Daarom word de na verwarmer altijd bovenaan geplaatst, zo word de hoeveelheid extra energie geminimaliseerd.
Dit systeem kenmerkt zich door zijn hoge mate van comfort, er is veel warmwater in  korte tijd beschikbaar. Ideaal voor liefhebbers van een warm bad of douche, meestal voor huishoudens vanaf 4 personen.

Een zonnecombi systeem lijkt weer veel op een standaard zonneboiler systeem, door de toevoeging van een extra warmtewisselaar word de boiler ook geschikt voor verwarming van je (laag temperatuur) vloerverwarming. De extra warmtewisselaar is dus bestemt voor CV water. Een extra sensor voelt de temperatuur van het retour CV water, als het lager is dan de temperatuur in je boilervat word er een klep geopend en stroomt het retour water door de warmtewisselaar en word er door opgewarmd. Het resultaat is dat de CV ketel of warmtepomp minder warmte hoeft op te wekken om uw huis op gewenste temperatuur te kunnen houden. Daarnaast is het tapwater in het voorraadvat nog steeds behoorlijk warm, bij afname hoeft de naverwarmer dus niet zo hard te werken als u bijvoorbeeld gaat douchen. Dat bespaart energie en geld!

Dit systeem is bij uitstek geschikt om uw vloerverwarming mee te kunnen verwarmen. Verwarming van uw woning door middel van convectoren is ook mogelijk.

Extra ten opzichte van de V1 is dat dit systeem ook hoog temperatuur verwarming kan ondersteunen. Uw woning word voorzien van een extra sensor, deze meet de temperatuur dat in het huis aanwezig is. Samen met de CV retourwatersensor word er bepaalt hoe er met de warmte van zonne-energie word omgegaan. Anders dan de zonnegascombi V1 waar een klep word geopend, word hier een pomp/ meng set aangestuurd. De circulatiepomp is in toeren regelbaar, hoe hoger de temperatuur in het voorraadvat des te sneller gaat hij draaien. Samen met een regelventiel en terugslagklep word er voor gezorgd dat piektemperaturen in de zonneboiler direct kan worden benut om uw CV installatie met standaard radiatoren te verwarmen. Uiteraard voorziet dit systeem ook uw warm tapwater.
Dit systeem is geschikt voor huizen met standaard verwarming, ook als een verwarmingssysteem zonder extra na verwarmer. In potentie kan uw gas aansluiting de deur uit!

Meer weten?

Tijdens een vrijblijvend bezoek door ons aan huis vertellen we u graag wat de zonneboiler voor u kan betekenen, vraag hier een bezoek aan huis aan.