Warmtepomp

Warmtepomp door ZONaanbidder. Vrijblijvend bezoek aan huis, advies op maat, hoogwaardige installaties.

Warmtepompen, verwarming van uw woning zoals u het gewend bent. Dat willen wij bereiken, de zorgeloosheid bij een CV-ketel is niet vanzelfsprekend. Niet 1 woning is hetzelfde; radiatoren of vloerverwarming, dubbel glas of zelfs triple glas, gevel isolatie of dakisolatie, een greep uit de benodigde informatie waarmee ZONaanbidder aan de slag gaat om voor een dezelfde zorgeloosheid van een CV-ketel met een warmtepomp te realiseren.

Het is niet zomaar een warmtepomp installeren. Indien u heeft gekozen voor een vrijblijvend bezoek aan huis, nemen we alle benodigde informatie tot ons. We wegen af welk type warmtepomp in uw geval het voordeligst zal zijn. Rekening houdende met budget, geluid, ruimte en uiteraard comfort.

Zo kan het voorkomen dat een warmtepomp alleen, niet voldoende zal zijn. In dat geval zal een hybride verwarmingssysteem een uitkomst kunnen bieden. Heeft een vloerverwarming als hoofdverwarming en is de woning goed geïsoleerd? Dan kan enkel een warmtepomp al voldoende zijn om de woning zonder verlies van comfort, te verwarmen. Het wordt u allemaal duidelijk tijdens ons bezoek aan huis welke u hier kunt aanvragen.

Voor een volledig geruisloze warmtepomp bent u bij ZONaanbidder bij het juiste adres. Met de nieuwste PVT panelen welke op dak, plat of schuin of in het vrije veld worden geïnstalleerd. Daarin kunnen wij ons onderscheiden van de rest!

Van Alkmaar tot Enkhuizen, van Schagen tot Hoorn. Geheel West-Friesland kan rekenen op de services van ZONaanbidder als installateur van zonnepanelen.

Laatste projecten

Een collector dat word opgewarmd door de zon geeft zijn warmte af aan het warmte transport middel, water met een antivriescomponent. De collector wordt door middel van leidingen gekoppeld aan een voorraadvat met 1 warmtewisselaar, het collectorcircuit. Dit circuit geeft zijn warmte af aan het op te warmen tapwater. Aan de hand van de temperatuurverschillen tussen de collector en het voorraadvat word er een pomp trapsgewijs aangestuurd om de maximale hoeveelheid warmte te benutten. Mocht de temperatuur niet toereikend zijn opgelopen stroomt het tapwater uit het vat, eerst door een geiser of combiketel om de minimale 60 graden te behalen alvorens dit uit de kraan komt.

Dit systeem is ideaal voor een 1-2 persoons huishouden waar niet veel warm water word gebruikt.

De werking van de collector is ongewijzigd, de wijze van aansluiten op het voorraadvat is anders. Dit geld ook voor de na verwarmer bijvoorbeeld een CV ketel of warmtepomp. Het voorraadvat is nu voorzien van 2 warmtewisselaars. 1 halverwege het vat en 1 bovenaan. De onderste wisselaar is bestemd voor het collectorcircuit, de bovenste wisselaar voor de na verwarmer. Het voorraadvat wordt constant op de minimale 60 graden behouden. Wanneer het collectorcircuit voldoende warmte levert hoeft de na verwarmer niets te doen en kan het tapwater direct uit het vat worden gebruikt. Als dit niet het geval is, zorgt de na verwarmer alsnog voor de benodigde 60 graden in het vat.
Het basisprincipe van warmte is dat het omhoog wil. Daarom word de na verwarmer altijd bovenaan geplaatst, zo word de hoeveelheid extra energie geminimaliseerd.
Dit systeem kenmerkt zich door zijn hoge mate van comfort, er is veel warmwater in  korte tijd beschikbaar. Ideaal voor liefhebbers van een warm bad of douche, meestal voor huishoudens vanaf 4 personen.

Een zonnecombi systeem lijkt weer veel op een standaard zonneboiler systeem, door de toevoeging van een extra warmtewisselaar word de boiler ook geschikt voor verwarming van je (laag temperatuur) vloerverwarming. De extra warmtewisselaar is dus bestemt voor CV water. Een extra sensor voelt de temperatuur van het retour CV water, als het lager is dan de temperatuur in je boilervat word er een klep geopend en stroomt het retour water door de warmtewisselaar en word er door opgewarmd. Het resultaat is dat de CV ketel of warmtepomp minder warmte hoeft op te wekken om uw huis op gewenste temperatuur te kunnen houden. Daarnaast is het tapwater in het voorraadvat nog steeds behoorlijk warm, bij afname hoeft de naverwarmer dus niet zo hard te werken als u bijvoorbeeld gaat douchen. Dat bespaart energie en geld!

Dit systeem is bij uitstek geschikt om uw vloerverwarming mee te kunnen verwarmen. Verwarming van uw woning door middel van convectoren is ook mogelijk.

Extra ten opzichte van de V1 is dat dit systeem ook hoog temperatuur verwarming kan ondersteunen. Uw woning word voorzien van een extra sensor, deze meet de temperatuur dat in het huis aanwezig is. Samen met de CV retourwatersensor word er bepaalt hoe er met de warmte van zonne-energie word omgegaan. Anders dan de zonnegascombi V1 waar een klep word geopend, word hier een pomp/ meng set aangestuurd. De circulatiepomp is in toeren regelbaar, hoe hoger de temperatuur in het voorraadvat des te sneller gaat hij draaien. Samen met een regelventiel en terugslagklep word er voor gezorgd dat piektemperaturen in de zonneboiler direct kan worden benut om uw CV installatie met standaard radiatoren te verwarmen. Uiteraard voorziet dit systeem ook uw warm tapwater.
Dit systeem is geschikt voor huizen met standaard verwarming, ook als een verwarmingssysteem zonder extra na verwarmer. In potentie kan uw gas aansluiting de deur uit!

Meer weten?

Tijdens een vrijblijvend bezoek door ons aan huis vertellen we u graag wat een warmtepomp voor u kan betekenen, vraag hier een bezoek aan huis aan.