ZONaanbidder

Welkom bij ZONaanbidder

dé plek voor warmte & energie

Een bedrijf

gevestigd in Amsterdam

Actief in de provincies

Noord-Holland, Zuid-Holland,

Utrecht & Flevoland

Uw installateur voor

een persoonlijke benadering

Welkom

Welkom op de ZONstroom pagina, geen schokkende onthullingen wel veel bruikbare informatie.

De voornaamste energiebron van de toekomst hangt al jaren boven onze hoofd, de zon. Ook voor het opwekken van elektriciteit is deze niet te negeren.

Hier geven wij u bruikbare informatie waarop u een goede beslissing kan baseren. Met name op het gebied van PV zijn er nog al wat vragen. Mede door de overvloed aan informatie is het lastig om het juiste eruit te halen. Dat willen we hier veranderen.

Laatste projecten

Aanbod

ZONstroom heeft een achilleshiel, schaduw. Er zijn verschillende systemen die dit probleem omzeilen, elk met zijn eigen voordelen. Een overzicht:

Centrale ZONstroom systemen

  • Een in serie geschakeld systeem met een 1 mppt omvormer, schaduw is uit den boze. De opbrengsten lijden enorm onder vuil, uitwerpselen of bladeren. Goedkoop in aanschaf en alleen raadzaam op schaduwloze daken.
  • Een in serie geschakeld systeem met een 2 of meer mppt omvormer, de in serie geschakelde panelen kan worden gescheiden. Schaduwrijkere panelen worden aan 1 mppt gekoppeld terwijl de schaduwarme of schaduwloze panelen op een andere mppt word gekoppeld. Aantrekkelijk geprijsd en kan op daken worden toegepast waar soms schaduw aanwezig is.

De-centrale ZONstroom systemen

  • Systemen voorzien van optimizers of micro omvormers, door gebruik van deze hardware worden zonnepanelen individueel behandeld en zorgt schaduw niet langer voor grote verliezen. In aanschaf het meest kostbaar maar zorgt voor hogere opbrengsten per zonnepaneel. Op daken waar schaduw veelvuldig aanwezig is, is dit de oplossing.

Componenten

Zonnepanelen

Om de energie van het licht om te zetten in bruikbare elektrische energie. Meerdere technieken zijn in staat om dit te bewerkstelligen. 3 veelgebruikte technieken, toegepast in zonnepanelen zijn; monokristalijn-polykristalijn-CI (G)S

Omvormers

Het aanbod varieert enorm. Deelbaar in 3 hoofdpunten; Vermogen, het aantal mppt’s en waterdichtheid. Per project kunnen de eisen van een omvormer veranderen.

Bevestigingsmateriaal

Van de dakhaken tot aan de connectors. Woningen uit de jaren 60 zijn qua constructie zo anders dat sommige dakhaken niet toepasbaar zijn. Misschien wil je je zonnepanelen indak plaatsen, dat kan ook. Vele toepassingsvormen vragen om speciaal materiaal, allen hier beschikbaar.

Energie opslag

Dat is de toekomst. Zonder opslag kan de waardevolle zonne-energie s’ nachts niet worden ingezet.

Monitoring

Elk producent van omvormers heeft zo zijn oplossing om de huidige productie dan wel verbruik in kaart te brengen.

Specifieke oplossingen

Geen dak beschikbaar voor zonne-energie maar u overweegt een carport of veranda? Wij hebben verschillende standaard toepassingsvormen beschikbaar, zonne-energie is bijna altijd mogelijk!