Het belang van de AC battery

De markt

De markt waarin zonne-energie een hoofdrol speelt staat niet stil, talloze vernieuwende technologieën volgen elkaar in rap tempo op. Vanaf volgend jaar de Enphase AC battery leverbaar. Opslag van energie valt of staat bij de volledige bruikbaarheid van de capaciteit samen met een lange levensduur. Enphase is er in geslaagd. Onder andere door de nieuwe samenstelling van het energie houdende deel van de batterij. Namelijk om de Litium-ijzerfosfaat verbinding, ook wel LFP toe te passen.

Na de recente ontwikkelingen in de 2e kamer staat de huidige salderingsregeling na 2020 op losse schroeven. Eerder dit jaar werd de motie goedgekeurd om de huidige salderingsregeling tot 2023 te laten behouden. Nadat de coalitiepartijen VVD, D66, CDA en de Christenunie het eens zijn geworden over het regeerakkoord, is deze motie teniet gedaan. Er zal een andere weg ingeslagen worden. ‘Er word gekeken naar een oplossing waarbij eigenaren van zonnepanelen uitzicht zullen houden op een eerlijke vergoeding voor hun geproduceerde kW/h’

Een hoger rendement op zonnepanelen

Hoe snel de nieuwe regelgeving zal worden toegepast is natuurlijk koffiedik kijken. We kunnen ons wel voorbereiden op hetgeen wat komen gaat. Dat is één van de redenen waarom Enphase zijn AC battery heeft ontwikkeld.

Bent u eigenaar van een hybride auto en laadt u deze ’s avonds op door middel van een stekker? Dat is een grote stap voorwaarts om emissievrij door het leven te gaan. Echter wordt de grootste stap gemaakt als je ook zeker weet, dat deze energie een duurzame oorsprong heeft. De AC battery maakt dit mogelijk.

Daarnaast kun je besparen op de aanschaf van het aantal zonnepanelen doordat je je geproduceerde energie kunt opslaan voor later op de dag. Zo kun je met 6 zonnepanelen en 2 AC batterijen een ééngezinswoning voor een groot deel van het jaar onafhankelijk van het ‘net’ van energie voorzien.

Wij zoeken pioniers!

Wij zoeken eigenaren van een zonne-energiesysteem die zijn voorzien van Enphase micro-omvormers die deze AC battery zouden willen toepassen.

Ben jij nieuw in de wereld van zonne-energie, nieuwsgierig geraakt over deze vorm van energie opslag om hiermee de gewenste daling van uw vaste lasten te creëren?

Laat het ons weten!

Voor meer informatie kijk op de website van Enphase.

De sterke punten van de AC battery

Onderscheiden van de concurrentie op de markt van energie opslag is belangrijk om het product aantrekkelijk te maken. Enphase heeft veel tijd gestoken in de oplossing die zij voor energie opslag wilde aanbieden. Dat heeft geleid tot de volgende grote voordelen.

  • 100% diepte ontlading, alle opgeslagen energie kan worden onttrokken.
  • Modulair ontwerp waardoor er makkelijk naar behoefte de opslag capaciteit kan worden verhoogd.
  • 2 laad en ontlaad cycli mogelijk per dag.
  • Volledig integreer baar met oudere Enphase installaties.
  • Een levensverwachting van minstens 10 jaar.
  • Lage instapkosten, snelle installatie.

De AC battery is hier te zien in de catalogus.