STEK certificaat behaald

Afgelopen zomer hebben we weer in de schoolbanken gezeten voor de cursus: ‘Cat. 2 Warmtepompen’ De cursus bestond uit 5 praktijkdagen en 2 theoriedagen. De praktijkdagen werden allen afgenomen bij opleidingscentrum GO/ Aeres tech te ede. Terwijl de theoriedagen bij WASCO amsterdam noord werden gehouden. De groep bestond uit een paar, eveneens zeer enthousiaste jongens die de kennis graag tot hun wilde nemen. Ondanks dat heeft maar 30% hun STEK Certificaat behaald. De cursus is namelijk voor degene die met een leermeester in het vak van de koeltechniek meeloopt en dus, de basiskennis machtig is.

STEK waardig installeren

Omschrijving van STEK erkenning

STEK erkenning verplicht

Het installeren van split typen warmtepompen & airco’s mag alleen door vakbekwame, erkende monteurs geschieden. Degene die u inschakelt om dit soort klussen voor u te klaren zal dus altijd in het bezit moeten zijn van het STEK pasje met daarop het STEK nummer van de desbetreffende persoon. STEK staat voor Stichting Emissie koudemiddelen en heeft als doel: De emissie van koudemiddelen reduceren tot nul. Emissie = uitstoot en koudemiddelen hebben een veel hoger effect op de opwarming van de aarde dan CO2 dat heeft. Dus twijfelt u over de bekwaamheid van een monteur? vraag naar zijn pasje!

Cijferlijst STEK erkenning

Het examen heeft 3 onderdelen:

  • Theorie, hoe haalt de warmtepomp zijn energie uit de buitenlucht? Cijfer: 9
  • Monteren/ hardsolderen, leidingwerk bestemd voor hogedruk installaties moeten goed worden gemonteerd en gehardsoldeerd als je er jaren plezier aan wilt beleven. Daarnaast is het maken van een Flare aansluiting met zachtkoper ook onderdeel van dit examen. Cijfer: 8
  • Koudemiddelhandelingen, Emissievrij werken is het devies. Als er tijdens het examen koudemiddel verloren raakt door een lek, ben je per direct gezakt. Cijfer: 8

Voor elk onderdeel moest een 6 of hoger worden gescoord.

Beoordeling door STEK

Sharing is carring

Deel dit nieuwsbericht als je denkt dat een bekende van jouw een monteur nodig heeft welke zijn STEK Certificaat behaald heeft.