De Solaredge advanced training

Donderdag 20 oktober 2016 werd de Solaredge advanced training gegeven bij Libra energy te Uitgeest. Een training die vele installateurs zouden moeten volgen, een zeer interessante training die diep in de werking van Solar edge zijn producten gaat.

Solaredge is producent van omvormers zonder mppt’s, optimizers en inhome energie oplossingen. De specialiteit van het solaredge systeem is: Bij beschaduwde daken toch het volledig potentieel wat betreft vermogen kunnen opwekken.

Voor meer informatie bezoek de website.

Wisselende onderwerpen

Informatie zoals waarom solaredge werkt met 350 volt bij een enkelfase omvormers en 750 volt bij 3fase omvormers, hoe optimizers hun werk verzetten achter een zonnepaneel en hoe men het best een systeem kan dimensioneren was erg nuttig en vooral interessant.

Naast alle ‘taaie materie’ (ICT oplossingen voor monitoring) word er ook verwacht dat als je de training hebt gehad, dat je storingen kan verhelpen. De storingsonderzoek ‘non responsive inverter’ werd in werkelijkheid uitgevoerd door 1 van de cursisten. Klachten over een systeem die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden werden getackeld door middel van het bekijken van de vermogenscurves en realtime data.

Yield factor, een belangrijk hoofdstuk binnen het dimensioneren van een solaredge systeem werd ook even haarfijn uitgelegd. S’ morgens vroeg werd er al over gesproken en aan het eind van de dag werd er naar gevraagd. Tijdens 2 van de 45 voorgaande trainingen wist een cursist het goede antwoord te geven. 20 oktober kwam daar de 3e bij. Dat was de schrijver van dit bericht. Een applaus opgezet door de mentor volgde. Erg leuk!

solaredge certificaat

Met gepaste trots

Als afsluiting kregen alle cursisten het 2 jaar geldige certificaat van officieel solaredge installateur. We zijn er erg blij mee, van nu af aan mogen wij zeggen dat we expert in solaredge systemen zijn!