Reduceer uw gas verbruik, maak kennis met deze duurzame totaaloplossing.

Als u nog niet helemaal weet welke opties u hebt om het gasverbruik te verlagen, oriënteert u zich helemaal suf. Welke oplossingen zijn er? Door wie moet ik het laten doen? Is er subsidie beschikbaar?  Grote kans dat u avonden zoet bent om de informatie door te spitten.

In grote lijnen zijn er een aantal opties:

  • Een zonneboiler produceert gratis warm water dat u gebruikt om mee te douchen of de vaat te doen, ook uw cv installatie kan ermee worden verwarmd.
  • Een warmtepomp produceert warmte door deze bijvoorbeeld uit de lucht te onttrekken. Hier is elektriciteit voor nodig. De geproduceerde warmte kan voor de cv installatie worden ingezet.
  • Vervang uw oude VR cv-ketel voor een nieuwe HR exemplaar. Zeker als uw oude ketel een voorraadboiler bevat.
  • Isoleer waar mogelijk.

In dit artikel gaan we het vooral over de zonneboiler en warmtepomp hebben.

reduceer uw gasverbruik met deze zonneboiler

Verhoog uw woonplezier, exploiteer de mogelijkheden van uw huis!

Laat uw woning niet de portemonnee leeg trekken maar verdien er juist aan. Reduceer uw gasverbruik met de mogelijkheden die de woning biedt. U zult zien dat uw woonplezier erop vooruit gaat.

Zonnepanelen plaatsen op dak is een vaak gekozen oplossing. Maar daar reduceer je geen gasverbuik mee. Tenzij u een zonneboiler kiest die wordt voorzien van een elektrische warmte-element die tijdens donkere dagen het vat nog eens na verwarmd. Op mooie dagen wordt er namelijk voldoende elektriciteit opgewekt om het verbruik van de warmte-element te dekken.

Vooral een zonneboiler zal door middel van zonnecollectoren op dak, die licht omzetten in warmte, bruikbare warmte produceren dat voor het douchen of het verwarmen van uw huis kan worden ingezet. Daar reduceer je wel gelijk het gasverbruik mee!

Geen zonnige daken, geen nood. Met de ELGA warmtepomp reduceer je je gasverbruik ook, zij het met een toename in elektra verbruik. Toch is de investering in deze warmtepomp slim. De baten door de reductie van gasgebruik, wegen op tegen de kostenverhoging door elektragebruik. De ELGA zal in bijna elke woning in Nederland toepasbaar zijn.

Met deze duurzame totaaloplossing in huis, kom je toch iets liever thuis!

Warmtepomp Techneco ELGA

Wist u dat?

… de subsidie op zonneboilers dit jaar al snel €1000 bedraagt? lees er hier meer over.

… de subsidie op een ELGA warmtepomp €2300 bedraagt?

… de zonneboiler en de ELGA fantastisch kunnen samenwerken?

… het aanvragen van subsidie heel makkelijk te doen is via RVO.nl?

… een totaaloplossing van een zonneboiler en een ELGA bijna uw gehele gasverbruik kan dekken?

… je woning een aantal stappen in het energielabel omhoog kan met het aanbrengen van een duurzame installatie?

… een oude cv-ketel met een boilervat voor warmwater, al lang niet meer nodig is om uw (stort)douche van voldoende warm water te voorzien?

… zonnecollectoren die de zonneboiler van warmte voorziet, vele malen beter tegen schaduw kunnen en daarmee vaker toepasbaar zal zijn dan zonnepanelen?

Duurzaam doen is heel makkelijk, begin met het stellen van een vraag!