Project Adriaanse

Frits en Trudy Adriaanse hebben zichzelf ten doel gesteld om hun energiekosten met de helft te verminderen. Comfort mag daarbij niet uit het oog worden verloren. De wens was om per vertrek de warmtevraag te kunnen regelen, Evohome van honeywell werd voorgedragen als regelsysteem, een primeur!

We hebben geconstateerd dat de verwarming door een combinatie van vloerverwarming en radiatoren is geregeld, hetgeen betekende dat een ZONwarmte systeem het vermogen moet hebben om hoge temperaturen te kunnen ondersteunen. De Hrs200D/ 7.5 AR systeemset van HRsolar in combinatie met een S.M.A.R.T. pwm pomp volbrengt deze taak!

Het is een aardige uitdaging gebleken om het Evohome systeem goed werkend te krijgen. De wens om het modulerende vermogen van de nieuwe Vaillant ecotec VHR 30-34/5-5 (tevens door ons geplaatst) aan te spreken was daarbij een must. Omdat een vloerverwarming verdeler vaak de warmtevraag aan/ uit stuurt is er een creatieve oplossing noodzakelijk gebleken om dit goed werkend te krijgen. Dat is gelukt! Dit is project Adriaanse.

Een vinger aan de pols, dat is monitoren.

Om de prestaties van het systeem bij te kunnen houden wilde Frits en Trudy toch graag een vinger aan de pols kunnen houden. De SunMonitoringSystem ‘SuMoSy’ van HRsolar voorziet hen deze mogelijkheid. Deze SuMoSy -Een flowmeter van grundfos- is in de retourleiding van het collectorcircuit geplaatst om het totale geleverde vermogen van het systeem te kunnen meten! De gegevens worden nu op een SD kaartje opgeslagen zodat ze op de laptop,computer of tablet nagekeken kunnen worden. Het is tevens mogelijk om met een datalogger -de DL2- de gegevens via internet te kunnen inzien, hier is niet voor gekozen. Voor de geeks onder ons is dit wel degelijk een mooie ondersteuning!