Sluipverbruik, wat zijn de boosdoeners?

Consumenten als u en ik zijn het er niet van bewust, zonder dat u het door heeft staan er meerdere apparaten in uw huis, die nietsvermoedend energie gebruiken. Sluipverbruikers worden ze doorgaans genoemd en zorgen voor een onverwacht groot deel van onze energierekening. In een huishouden in Nederland word er voor 450 kw/h aan energie gebruikt door deze zogenoemde sluipverbruikers.

Een voorbeeld van sluipverbruikers zijn multimedia apparaten die veelal automatisch in stand-by modus gaan na een poosje niet te zijn gebruikt. De gedachte erachter is natuurlijk simpel, maar zorgen na verloop van tijd toch voor een hoge energie rekening.

Natuurlijk zijn er sluipverbruikers die u nooit uit zult zetten puur omdat de werking ervan afhankelijk van elektriciteit is. Om er een aantal op te noemen:

  • Koel/ Vries kasten
  • Cv installatie
  • Waterkokers/ warm water boilers
  • Modem/ Telefoons/ Routers
  • Inbraak beveiliging

Vooral de koelkasten en kokend/ warmwater voorzieningen zijn grote energiegebruikers.  Ondanks dat u eventueel de moeite heeft gedaan om A+ apparatuur aan te schaffen staan ze toch aan, met een goede rede.

Energie meten

Duurzame oplossing

Om deze kosten te kunnen dekken, zijn zonnepanelen het antwoord om deze sluipverbruikers het hoofd te bieden als het om de energie rekening gaat. Het is zeer goed mogelijk om uw sluipverbruik te monitoren om er zo achter te komen hoeveel kw/h u hieraan kwijt bent. Vervolgens kan een op maat gemaakte zonne-energie installatie worden ontworpen om deze kosten volledig te dekken.

De oplossing is kosten efficiënt en duurzaam te noemen omdat u uw dak niet helemaal vol hoeft te leggen met zonnepanelen. De meeste zonnepanelen gaan langer dan 25 jaar mee en dekken zo langer dan de levensduur van de meeste huishoudelijke apparaten de kosten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op!