Herfst is een gunstige tijd om in PVpanelen te investeren.

U leest het goed, de herfst bied een paar voordelen ten opzichte van andere jaargetijden. Aanschaf van PVpanelen of andere producten voor het opwekken van bruikbare energie door de zon, is sowieso erg gunstig. Hoewel de huidige gedachtegoed over zonne-energie al erg ten goede is veranderd heeft het een steuntje in de rug nodig. Voor degene die nog twijfelen, dit is een nieuwsbericht wat u moet lezen!

U besteed minder tijd aan administratieve handelingen

De gemiddelde consument weet het, je kan jezelf als eigenaar van PVpanelen aanmerken als ondernemer. Energie opwekken en deze terugleveren aan het net word gezien als een bedrijfseconomische activiteit. Gevolg is dat je de btw op aanschaf van de installatie terug kunt vragen. Belangrijk is dat de energierekening op dezelfde naam staat als degene die het bedrijf start. Verder zijn er een aantal plichten:

  • Geef jezelf aan als startende ondernemer bij de belastingdienst, dat kan via dit formulier. Binnen een week na ontvangst bij de belastingdienst krijgt u een brief met daarin de vermelding dat u bent aangemerkt als ondernemer, ook uw btw nummer staat er doorgaans in. Weer een week later ontvangt u een inlognaam en nog een paar dagen later ontvangt u een inlogcode. bewaar deze brieven.
  • In het jaar van aanschaf dient u een btw aangifte in te leveren, 4 stuks 1 per kwartaal. Het is belangrijk dat je dit op tijd doe. Een aangifte te laat inleveren kan een boete tot gevolg hebben. Het is mogelijk dat de belastingdienst u eerst een papieren aangifte in wilt laten vullen. Het kwartaal daarna kan het digitaal via www.belastingdienst.nl
  • Geef uw rekeningnummer door aan de belastingdienst. Ja, uw rekeningnummer is als particulier wel bekend. Als ondernemer bent u nieuw en is dat niet het geval. Als u inlogt op de site van de belastingdienst kunt u daar het de formulier vinden om uw rekeningnummer door te geven.
  • Als ondernemer ben je verplicht een administratie bij te houden. Laat u niet van de wijs brengen, de kleine ondernemingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Omdat u als kleine onderneming per jaar minder dan €1345 btw afdraagt komt u in aanmerking voor ontheffing van administratieve verplichtingen. Schrijf hiervoor een brief en leg uit waarom u hiervoor in aanmerking komt. 

Het lijkt een hoop werk, de realiteit leert dat het enkel om formaliteiten gaat en ben je niet meer dan 2 uur tijd kwijt. Dat is nog eens snel geld verdienen!

Dan nu de crux van dit verhaal, omdat de herfst het laatste kwartaal van het jaar is, hoeft u maar 1 maal btw aangifte te doen. Wanneer u ontheffing van administratieve verplichtingen aanvraagt is dat namelijk altijd voor het volgende jaar. Dit scheelt tijd, moeite en het risico op een boete vanwege een te late btw aangifte.

Herfst, de laatste kwartaal van het jaar voor de btw aangifte

Prijzen dalen in de herfst.

Niet alleen de bladeren vallen van de bomen, de prijs van PVpanelen dalen ook. En daarmee bewijst uzelf een dienst als u bewust met uw geld om gaat.

Herfst is doorgaans de tijd van het jaar voor groothandelaren om hun oude voorraad in de spotlights te zetten. De belangrijkste rede hiervoor is dat het nieuwe jaar vaak in teken staat van vernieuwing van de PVpanelen zelf. Dat wil niet zeggen dat de huidige generatie PVpanelen niet voldoen, in tegendeel! Men wil voorkomen dat een oudere type paneel op de plank blijft liggen, vandaar de gunstige prijzen!

Voor degene die zich al iets verdiept heeft in de materie: de prijs per watt piek daalt aanzienlijk!

De informatie geleverd in dit nieuwsbericht is deels gebaseerd op eigen ervaring. Mocht het u onverhoopt niet geheel duidelijk zijn kunt u altijd contact opnemen via het contactformulier op de homepage van de website.