Waarom deze nieuwe regeling?

De investeringssubsidie duurzame energie ( ISDE-regeling ) is door het ministerie van economische zaken in het leven geroepen om Nederland duurzamer te verwarmen. Particuliere en zakelijke investeerders worden op deze manier ondersteund in hun keuze om daadwerkelijk over te gaan op duurzame energie.

Op deze manier wil de overheid de behoefte aan gas doen slinken, uiteraard om de Co2 uitstoot verder te beperken waaraan Nederland nog niet voldoende aandacht heeft besteed. In 2020 moet namelijk elk geïndustrialiseerd land in de EU minimaal 20% duurzame energie opwekken.

Kenmerken van de regeling

De regeling zoals beschreven in de staatscourant heeft een duur van 5 jaar. Per jaar word bekeken hoeveel geld er in dit potje word gestopt om zo eventuele investeerders de tijd te geven om hun keuze te maken al dan niet hiervoor te sparen. Als u in het jaar van realisatie niet meer in aanmerking komt voor een tegemoetkoming omdat het potje leeg is, kunt u 12 maanden na deze melding opnieuw een aanvraag doen om zo aanspraak te kunnen maken op het daarop volgende jaargang van de regeling.

Wilt u aanspraak maken op deze regeling kan dat vanaf 4 januari J.L. tot en met 31 december 2020. Voor 2016 is er 70 miljoen ter beschikking gesteld aan deze ISDE-regeling. De aanvragen worden chronologisch door de RVO (rijksdienst voor ondernemend nederland) behandeld.

Wat kan ZONAanbidder voor u betekenen?

ZONAanbidder kunt u helpen met de realisatie van een zonneboiler systeem. Het systeem werkt door middel van zonne-collectoren die het zonlicht omzetten in warmte. De warmte word opgeslagen in een vat (de boiler) welke gebruikt kan worden om warmtapwater te maken of uw CV installatie mee te verwarmen.

De officiële folder kunt u HIER vinden.

Particuliere investeerders kunnen HIER meer informatie over bijvoorbeeld voorwaarden vinden en tevens de aanvraag indienen.

Zakelijke investeerders kunnen HIER meer informatie over bijvoorbeeld voorwaarden vinden en tevens de aanvraag indienen.